Kitti blogja

Blogom az életemről és rólam szól,meg arról,amit gondolok.És kész..

Friss topikok

Linkblog

< />

2009.10.02. K:03 baloghkitti

Az AĐReNaŁiN és a búcsú

Címkék: búcsú pénz hányinger

Adrenalin..pár szó róla:Hatására a szervezetben vészreakció alakul ki: nő a szívfrekvencia és a vérnyomás, emelkedik a vércukorszint, a zsigeri szervekben szűkülnek, a vázizmokban pedig tágulnak az erek.!Stressz!hatására ugyanis kezdetben fokozott noradrenalin aktivitás mutatható ki, majd a noradrenalin raktárak kiürülése után egy kolinerg rebound hatás tapasztalható. Ez segít értelmezni a asztmában ismert un. késleltetett választ.

 

És ez az adrenalin hogyan is függ össze a búcsúval?A búcsú egy izgalmas és adrenalinnal teli ünnep...főleg az a rész,amikor fejjel alá ülsz,és nézed a kék eget,és gyorsan leérsz,újra normális állapotban...aztán ez megy 3 percen át...százszor felülsz,mégis izgulsz..ha elfogy a pénzed,kérsz,mert újra és újra fel akarsz ülni,átakarod élni azokat a perceket...újra és újra..tudod,hogy a kockázat megvan rá,hogy kinyiffansz vagy baleset ér,mert akármi elromolhat....stb..stb.

Azt hiszem,erről ennyit:P

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloghkitti.blog.hu/api/trackback/id/tr351422986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása